pixel

Фасада от дървени елементи за още по-бърз монтаж

Raico

Новата фасада от елементи Raico съчетава специфичен опит при работата с дърво, висока степен на предварително сглобяване и най-добри възможности за рециклиране. Това прави модулите Element+ H-I с размери до 3×4 m особено интересни за големи проекти.

„Вдъхновени от най-зелената сграда в света: природата.“ Под това мото развойният екип на Raico Bautechnik GmbH се зае с едно от най-големите предизвикателства в строителството: постигането на устойчивост. Резултатът: екологична фасада от модулни елементи, изработена от масивна дървесина. Новата концепция Element+ H-I се основава на фасадната система Therm+ H-I. Благодарение на високата степен на предварително сглобяване, монтажите при големи проекти и строителни обекти с времеви ограничения могат да се извършват ефективно и точно навреме. Новата фасада от елементи отговаря и на строгите изисквания на градското планиране по отношение на екологията и енергийната ефективност.

„За нас зеленото строителство не е модна дума, а нагласа“, обяснява управляващият директор Manfred Hebel.“ С Element+ H-I ние използваме всички предимства на възобновяемата суровина дърво днес и в бъдеще.“

Raico

Преди пускането на продукта на пазара предстои да бъде завършено сертифицирането му по стандарта Cradle to Cradl, версия 4.0, от EPEA GmbH в Щутгарт. Това продуктово сертифициране доказва екологично интелигентния дизайн и целта да се остави положителен отпечатък през целия жизнен цикъл на продукта.

Технически предимства на Element+ H-I:

Със своите 1800 паскала той е около два пъти по устойчив на статично въздушно налягане съгласно EN 12154 около стандартните алуминиеви фасади. Възможните дебелини за монтаж на елементите с максимални размери 3×4 m и тегло до 1000 kg са между 40 и 64 mm, а широчината на челото на рамките е 50 mm. По желание е възможно да се направи комбиниране с Therm+ H-I. Системата Element+ H-I е тествана и одобрена в съответствие с ETA. Подадена е заявка за издаване на документ EAD 130186-0603 „Three-Dimensional Nailing Plates“.

Снимки: Raico

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: