Термофлекс® EPS-GR

termoflex

Термофлекс® EPS-GR е експандиран полистиролов гранулат, с високи топлоизолационни качества и ниска насипна плътност. Притежава свойството да запълва всяко свободно пространство и да се напасва самостоятелно към всяка произволна форма, което го прави идеален като насипен материал за едновременното топлоизолиране и запълване на кухини, строителни фуги и отвори.

Термофлекс® EPS-GR
намира приложение като добавка, подобряваща топлоизолационните качества и олекотяваща множество строителни смеси и разтвори (олекотени пено- и EPS-бетони, топлоизолационни мазилки и др.), както и при порозирането на тухли.

Използва се още в селското стопанство като растителен субстрат и подобрител на почвата, спомагащ нейната аерация (гранулат с размери 4-8 мм). С негова помощ може да се подпомага обработването на сбити и твърди обработваеми почви. Подпомага и компостирането на отпадъците в сметищата (гранулат с размери 6-12 мм).

В състава на Термофлекс® EPS-GR се съдържат само 0,5% изкуствен материал и 99,5% въздух, което определя приложението му в мебелната индустрия, като материал за пълнеж (на фотьойли, канапета, играчки и др.). По този начин, с помощта на максимално количество въздух и минимално количество материал, бързо и икономично могат да бъдат конструирани меки мебели във всякаква форма, без това да влияе на тяхното теглото.

Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: