pixel

Полупрозрачни строителни елементи от Rodeca

Rodeca

Полупрозрачните строителни елементи Rodeca се използват при фасадни скатни покриви и покривни прозорци.

Панелите Rodeca с дебелина 40 мм са широки 500 мм и имат изпитана връзка между жлеба и езика. Те се различават по броя на слоевете, което оказва значително влияние върху U-стойността на панела. Профилите на периметърната рамка могат да бъдат термично и нетермично счупени. Панелите могат лесно да се свържат и са идеални за фасадни конструкции, както и за оптимално и дълготрайно решение при остъкляване на покриви.

Rodeca

Панелът Rodeca с дебелина 50 мм при ширина на сградата 495 мм има 10 слоя и постига приблизителна стойност на Ucw 1,0 W/m²K (съгласно DIN EN ISO 10077-2). Произвежда се в изцяло оцветена или в двуцветната версия „duocolor“.

Панелът Rodeca с дебелина 60 мм при ширина на сградата 500 мм има 12 слоя и постига приблизителна стойност на Ucw 0.87W/m²K (съгласно DIN EN ISO 10077-2). Тази панелна система е идеална за първокласни индустриални остъклявания и за остъкляване на покриви с подходящ минимален наклон, както и за всяко приложение с високи изисквания за топлоизолация.

Rodeca

Цветовата гама може да бъде в много варианти:
– прозрачна със структура за по-висока пропускливост и пречупване на светлината;
– опал за оптимизирана дифузна светлина;
– цветова серия от подобни на RAL прозрачни или полупрозрачни цветове;
– серия BiColor – двуцветно, подобно на RAL покритие;
– DuoColor – двуцветно покритие на полупрозрачни строителни елементи, изработени по поръчка в прозрачни или полупрозрачни цветове, подобни на RAL;
– DecoColor – двуцветно подобно на RAL покритие с оцветена външна страна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: