pixel

Kengo Kuma завърши хотел с пещерен интериор на брега на езерото Тоя в Япония

 Kengo Kuma

Студиото Kengo Kuma завърши хотела „Toya“ с пещерен интериор на брега на езерото Тоя в Япония. Сградата беше превърната от старчески дом в бутиков хотел. Тя обхваща площ от 3330 квадратни метра и е проектирана като типичен бутиков хотел, който обхваща околната природата и местната специфика.

 Kengo Kuma

Разположена на брега на езерото Тоя, дървената фасада на хотела е вдъхновена от богатата природа на езерото, а тъканите, покриващи фоайето и ресторанта дават усещане за вътрешност на пещера. Хотелът разполага със стаи за гости, обгърнати от спокойната атмосфера на околността. В стаите, дървени подове и дървени мебели и осветителни тела отразяват стила на Kuma.

 Kengo Kuma

Хотелът включва и други удобства в една и съща палитра от цветове и материали, включително трапезария, спа център, бар, магазин за подаръци, зала за караоке и ресторант.

 Kengo Kuma

Ресторантът на хотела, наречен „EZO Cuisine“, е проектиран с идеята за „вкусни местни благословии“, като се дава приоритет на употребата на храни, произведени в провинцията. Кума използва нагъната тъкан в ресторанта, за да създаде пещерно пространство, пред което се появява водната повърхност на езерото.

 Kengo Kuma

На балкона на всяка стая има дървена вана, а посетителите могат да се насладят на гледката към езерото Тоя, докато се наслаждават на аромата на кипариси.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: