pixel

Терафлекс® – пълна гама лепила за трайно и професионално полагане на плочки и керамика

Облицоването на стени и полагането на керамични покрития е предпочитан вариант за изпълнение на жилищни, обществени, търговски и бизнес площи. Това се дължи на доказаните им предимства – кратки срокове за изпълнение, устойчивост на атмосферни и механични влияния, богат избор от форми, размери и декорации на облицовките и др. Без значение от вида настилка, която сме избрали, експлоатационното качество и дълготрайните резултати до голяма степен се определят от правилното изпълнение на процесите и професионалния избор на лепила.

Системите за полагане на керамични покрития Терафлекс® на Марисан са се утвърдили като синоним за предпочитан избор и са в основата на множеството награди за качество, с които компанията бива отличена. С оглед на това да задоволи и най-специфичните нужди на пазара, гамата лепила за плочки и керамика е силно диверсифицирана, като може да бъде разделена в две основни направления – професионална и любителска серия.

Професионалната серия лепила включва продукти с особена еластичност, предназначени за високоякостно залепване към критични и деформируеми повърхности. Терафлекс® Platinium например, благодарение на завидната си еластичност, поема всички възникнали вътрешни напрежения, предотвратявайки отлепването на облицовката. Особената устойчивост на агресивни атмосферни влияния го прави идеален за приложение при тераси, покриви и други открити помещения, както и върху площи с подово отопление. Свойствата на лепилото позволяват приложение по метода „плочка върху плочка“ и при неабсорбиращи облицовки върху интериорни и екстериорни деформируеми и критични основи. Терафлекс® GOLD, от своя страна, е идеалният продукт за фиксиране на тежки и широкоформатни плочи от естествен камък, гранит, мрамор и други върху критични основи. Обработването на натоварени площи, подложени на постоянни механични натоварвания, изисква лепилото да притежава повишена якост. За тази цел, Терафлекс® SUPER FLEX спомага при полагането на широкоформатни плочи с размери до 80х80 см., както и при площи с подово отопление и над хидроизолирани повърхности. Фиксирането на керамични плочки, гранитогрес, стъклокерамика и фини мозаечни плочки върху циментови основи, изложени на резки климатични промени е поверено на Терафлекс® БЛИЦ. Другият компонент от професионалната серия лепила е Терафлекс® EXTRA FLEX С ФИБРИ. Специфичните му свойства гарантират дълготрайното експлоатационно качество на положената облицовка (с размер на плочката до 40х40 см.) в интериора и екстериора. В състава на материала са интегрирани фибри, спомагащи за постигане на по-голяма сигурност на залепване, както и за подобрените якостни качества на лепилото.

Професионалната гама лепила Терафлекс® притежава и бяла серия на продуктите, с която ефектно и професионално могат да се полагат прозрачни, светли и чувствителни към оцветяване облицовъчни материали.

Лепилата от любителската серия на Марисан са подходящи за работа в интериора и екстериора, върху слабо натоварени основи. Универсалното лепило Терафлекс® ЕКСТРА позволява полагането на керамични плочки, фаянс и теракота с размери до 40х40 см върху минерални, деформируеми и критични основи. Лепенето на малоформатни и леки плочки, без значение дали става въпрос за интериорни или екстериорни помещения, е поверено на Терафлекс® СТАНДАРТ. Последният компонент от серията – Терафлекс® КЛАСИК гарантира качествения краен резултат при полагане на теракота, керамични или фаянсови плочки с размер до 30х30 см. в затворени помещения като кухни, коридори, тоалетни и др., върху ненатоварени минерални основи.

Богатата гама лепила Терафлекс® предоставя идеални възможности за избор на правилния продукт за всяко отделно приложение.

Осъзнавайки факта, че времето е един от най-ценните ресурси, които хората притежават, Марисан фокусира своите усилия върху разработването на нова функционалност, спомагаща за бързото, лесно и професионално изчисление на всички нужни стойности за качествено изпълнение на керамични покрития и облицовки. Така, лепилата за керамични покрития на Марисан, в комбинация с новосъздадения безплатен софтуер – КАЛКУЛАТОР НА ФУГИ И ПЛОЧКИ, гарантират професионален старт на процесите по полагане на керамични облицовки, осигурявайки максимална сигурност и перфектно качество на крайния резултат. Софтуерът предоставя възможността за бързо и практично калкулиране на най-подходящата комбинация между големината на плочките и широчината на фугите между тях.

КАЛКУЛАТОРЪТ НА ФУГИ И ПЛОЧКИ позволява и справяне с един често срещан проблем, а именно – да видим предварително как ще изглежда разпределението на плочките в помещението. Той е безценен помощник при отиграване на различните варианти за изрязване и позициониране на крайните парчета плочки, както и при изчислението на техните размери.

Заложената интеграция с РАЗХОДЕН КАЛКУЛАТОР гарантира точното изчисление на нужното количество от всеки един материал, за да се осигури перфектното протичане на строително-ремонтните процеси.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: