Технополис“ купи „Практикер“ в България

practicer

Предварителен договор между „Видеолукс Холдинг“ и „Практикер“ Германия за придобиване на бизнеса на немската верига хипермаркети в България бе подписан днес. Окончателната сделка ще бъде финализирана след одобрението от страна на Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от пресцентъра на купувача.

„Видеолукс Холдинг“ управлява водещата верига за потребителска електроника и електроуреди „Технополис“, с 31 хипермаркета и екип от над 1800 служители. „Практикер“ оперира в България чрез 9 хипермаркета от типа „направи си сам“ и в тях работят 567 човека.

Новият собственик на веригата е стратегически инвеститор, който ще продължи развитието на този бизнес и предоставянето на качествени продукти и услуги на достъпни цени. Сделката в България идва след продажбата на бизнеса на немската компания в съседна Румъния и в Украйна преди няколко дни.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: