pixel

30-40% от пътищата ни не отговарят на европейските норми

putishta

30-40% от пътищата от републиканската ни пътна мрежа не отговарят на европейските норми за пътни настилки и могат да бъдат причислени в графа „лоши”. Като пример от Агенция „Пътна инфраструктура” посочват стария път София – Пазарджик, както и София  -Ботевград през Витиня, където липсват цели участъци от пътната настилка.

По данни от Агенция „Пътна инфраструктура” отделни отсечки не са ремонтирани 20-30 години, а рекордът е 40 години, съобщават от novanews.bg.

Още миналата година Световната банка е изготвила пътна стратегия, в която посочва необходимите суми, които държавата трябва да вложи за три варианта на състояние на пътищата. Ако желаем пътищата ни да отговарят на европейските норми до 2020 година, държавата трябва да вложи 28 милиарда лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: