pixel

Камарата на строителите: Има ръст в търсенето на имоти

rust

Има известен ръст в търсенето на недвижими имоти. Това каза инж. Николай Станков, заместник-председател на Камарата на строителите пред Фокус.

Той обясни, че се наблюдава ръст в търсенето на имоти и има доста сериозно предлагане.

„Има търсене на качествени, луксозни имоти, но се оказва, че на пазара няма много такива. Има се предвид не само качествено изпълнение на строителството, а и функционалност, тоест качествено планиране”, заяви инж. Станков.

По думите му е още рано да се говори за промяна в цените на имотите, тъй като динамиката в търсенето се наблюдава от тази година. Според него има пробиви, но не се забелязва сериозен ръст в цените. Инж. Станков подчерта още, че има ръст в издадените разрешения за строеж, тъй като новото строителство не следва автоматично търсенето, съобщава 24chasa.bg.

„Търсенето предхожда новото строителство, тъй като то е процес, който отнема известно време. След това се наблюдава ръст”, допълни инж. Станков.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: