pixel

Строят шумоизолираща стена около летището в Сарафово

Източник: burgas.dir.bg

В Бургас ще бъде изградена шумоизолираща стена в района на летището. Това съобщиха от общината след среща между нейни представители, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предстои подписване на официален договор. Тогава ще бъдат обявени подробности и срокове за строителство на съоръжението.

То ще противодейства на транспортния шум от излитащите и приземяващи се самолети и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път край жилищния квартал „Сарафово“.

„Изграждането на шумоизолираща стена около летището ще реши окончателно най-наболелия проблем за жителите на „Сарафово“ – шума от самолетите и автомобилния трафик“ – каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Съоръжението ще обхване територията по протежение на път I-9 и ще намали нивото на шума с поне 10-15 децибела. Срокът за експлоатация на съоръжението ще бъде най-малко 30 години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: