pixel

Поставят фигурите на княз Николай Николаевич и Граф Игнатиев на паметника на Цар Освободител

паметнк

Източник: focus-news.net

Фигурите на великия княз Николай Николаевич и Граф Игнатиев се поставят от двете страни на паметника на Цар Освободител. Това каза пред журналисти Любомир Петров, координатор на проекта по реставрация на паметника, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите на Петров фигурите са почистени. Те се поставят в момента. „Това е благородна патина, която се пази. Всеки град в Европа се гордее с оригиналната си патина. Това е стогодишна патина и ние не можем да я махнем”, добави Любомир Петров.

Фигурите отдолу са изградени от неръждаема стомана и конструкцията в краката е подменена. Процесът по реставрация на паметника на Цар Освободител върви перфектно. „Конят на Цар Освободител е готов и съвсем скоро ще го сложим. Той има нови перфектни крака, с перфектна конструкция от неръждаема стомана, която ще гарантира много дълъг живот на фигурата на открито. Ще се постараем до края на годината да поставим всички елементи на коня. Искаме да свършим максимално работа до настъпване на зимния сезон, тъй като площадката е на открито и зимата много трудно се работи” – добави Петров. Другите две фигури, които са на място, са на ген. Гурко и ген. Столетов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: