pixel

Търсят строител за новата пешеходна зона на Варна

варна

Източник: vestnikstroitel.bg

Процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на новата пешеходна зона във Варна ще бъде обявена до края на седмицата. Това съобщи за Варнаутре зам.-председателят на общинския съвет Иван Портних. В последните работни дни на 2012 година е издадено и разрешителното за строеж, което е съгласувано с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство.

Междувременно във вторник в Министерството на културата беше обсъден проектът „Античен културно-информационен и рекреационен комплекс „Одесос” в гр. Варна”. В работната среща участваха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на Варна Кирил Йорданов, областният управител на Варна Коста Базитов. В хода на разговора бяха набелязани стъпки за техническа подготовка и осъществяване на проекта, с който се цели благоустрояване и експониране на площадното пространство в центъра на Варна, съобщават от Министерството на културата.

Проектът предвижда експониране на артефакти от древната история на града в пословичната Дупка в центъра на града, която вместо в ЦУМ да се превърне в част от пешеходния ринг на града. Частите от крепостната стена на античния Одесос в нея ще бъдат ествествена среда за експонатите, които ще бъдат подредени от археолозите. За реализацията на проекта правителството преговаря с пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който заедно с общината е собственик на Дупката.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: