Строят шосета за „летящи“ коли в Израел

izrael

Компания работи по изграждането на мрежа от магнитни полета, които да държат двуместните автомобили във въздуха, съобщи ВВС.

Компанията skyTran ще изгради мрежата на територията на кампуса на Israel Aerospace Industries с цел да бъде някой ден алтернативен транспортен метод, който може да облекчи задръстените пътни артерии.

Очаква се инсталацията да бъде пусната в експлоатация до края на 2015 г.

„Летящите“ превозни средства ще могат да достигат максимална скорост от 70 км/ч, като по-нататък, когато мрежата стане комерсиална, скоростта се очаква да бъде много по-висока.

skyTran планира подобни проекти в още няколко страни, сред които Съединените щати и Индия, но всичко зависи от успеха на пилотния проект в Израел.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: