Строят нова детска градина в кв. „Кремиковци” за 1,9 млн. лв.

detska gradina

Започна изграждането на нова детска градина в кв. „Кремиковци”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Строителството е на стойност около 1,9 млн. лева. По проект новата сграда ще бъде на два етажа за пет градински групи, администрация, кухненски и перален блок, лекарски кабинет, спортен салон и др.

Предвидено е подово отопление, захранено от термопомпи въздух-вода. Топлата вода ще се осигурява частично от слънчеви колектори, разположени на най-високата част на покрива.

За всяка от групите ще има обособена самостоятелна площадка за игра, а в двора ще бъде изграден амфитеатър, който използва естествения релеф на терена.

Ще бъде осигурена и общодостъпна среда за деца в неравностойно положение.

Общината продължава да строи детски градини заради недостига на места в тях. Плановете й в края на миналата година бяха през 2014 г. да отворят врати 13 нови детски градини и да бъдат открити 67 нови групи.

Над 10 хил. деца в София останаха извън детските градини при първото класиране през май. Общината предложи около 9 хил. места за класирането.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: