pixel

Нов имотен рекорд в Гърция

greece

Ваканционните къщи и апартаменти в южната ни съседка достигнаха нов ценови връх, отчитат местни брокери. „В отделни случаи, стойностите на някои имоти достигат до 13 000 USD/кв.м. Вече няма криза на гръцкия имотен пазар поне по крайбрежието”, казва Георг Петрас, управител на агенция за недвижими имоти в Родос пред германското издание Die Welt.

Оптимистичната тенденция обаче се отнася само за морските имоти. Във вътрешността на страната ситуацията е много по-различна. Днес пазарът в Атина продължава да се намира в дълбока рецесия. От 2007 г. досега имотите там са загубили 45% от стойността си, сочат данните на Националната банка на Гърция.

В същото време на Родос се отчита 30% ръст спрямо 2013 г. Основна причина за това е, че преобладаващата част от купувачите са богати чужденци, които не са засегнати от строгите ипотечни правила на гръцките банки. Списъкът на чужденците, които най-много купуват, се оглавява от британците. След тях се нареждат германците, холандците, австрийците и швейцарците. Интерес проявяват и клиенти от Близкия изток. Най-често от Либия, Египет и Сирия.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: