pixel

Ефективно събиране на прах при работа с шлайфмашини

Flex

При работата на строителни обекти не може да се предотврати образуването на строителен прах. Това може да доведе до увреждане на здравето. Най-малките фини прахови частици могат да плуват във въздуха в продължение на няколко часа, преди да се утаят на земята. През това време те могат да попаднат в дихателните пътища и в най-лошия случай да причинят заболявания като рак или силикоза, белези на белодробната тъкан. Ето защо е важно да почиствате професионално всякакъв вид строителен прах.

Ексцентричните шлайфмашини от типовете ORE 3-150 EC и ORE 5-150 EC на Flex-Elektroinstrumente GmbH предлагат две възможности за това: интегрирана функция за засмукване и връзка за външни предпазни смукателни устройства. Flex предлага на професионалните потребители смукателни устройства от всички класове на безопасност. Освен това компанията заявява, че е разработила ORE 3-150 EC и ORE 5-150 EC – първите ексцентрични шлайфмашини с вградено прахоулавяне.

Flex

Ефективното изсмукване на прах обаче не е единственото предимство, което машините носят със себе си. Производителят обяснява, че изборът между три хода за ORE 3-150 EC и пет хода за 5-150 EC отваря широк спектър за приложение. Машините се направляват безопасно и контролирано близо до обработваемата повърхност. Сравнително ниското тегло от 1,2 кг и ниските стойности на вибрации от само 1,32  m/s² правят работата още по-лесна. Мек старт, защита от рестартиране и контрол на скоростта осигуряват допълнителен комфорт и безопасност.

Безколекторният електронно комутиран мотор е много мощен. Скоростта на уредите може да се регулира безстепенно между 4000 и 10 000 оборота. Ниска скорост се препоръчва за метални или боядисани повърхности, тъй като те могат бързо да се нагреят, ако работната скорост е твърде висока.

Снимки: Flex

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: