pixel

Нов музей ще бъде изграден в Чили

iquiquemuseumСтудиото Libeskind създава нов музей с ъглови стени в Чили. Дизайнът ще се състои от ъглови стени и прозрачни повърхности, благодарение на които комплексът изглежда като „музикална композиция“ в града. По поръчка на община Iquique, новият музей ще замени регионален антропологичен музей на Икике, който ще помещава повече от 6000 години история на северна Чили.

iquiquemuseumСградата ще създаде нова хармония в града, кореспондирайки с пейзажа на пустинята Атапака, гигантските скали и градската дюна на Икике, „Cerro Dragon“. Сградата се състои от три двойки паралелни вертикални стени, оформящи големите пространства на музея.

iquiquemuseumНовата сграда ще включва около 3760 квадратни метра за излагане на колекцията и ще замени стария музей, построен през 1892 г., който понастоящем може да покаже едва около 20% от колекцията. Новият музей ще бъде посветен на пред-испанската история на културата пустинята Атакама, датираща от 6000 години.

iquiquemuseumНовият музей е част от по-голям план за развитие на кмета Маурисио Сория Макиавело и неговия екип за бъдещето на града. По главния булевард, Avenida La Tirana, до входа на музея се стига до наклонена градина. Над антрето има кафене с изглед към южното крайбрежие. Изложбените пространства се простират по дължината на сградата на два етажа, завършващи във вертикално пространство, в което огледалната стена отразява скалите и дюните. Сградата предлага още образователни пространства, класни стаи и театър за събития. Материали, които са типични за региона и ще бъдат използвани в строителството са дървени подови настилки и бетони с натурални цветове. Проектът ще бъде завършен в началото на 2020 година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: