pixel

Строят нов радиолокационен комплекс на летището

летище

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ ще строи нов летищен радиолокационен комплекс в София. Министерски съвет осигури терена.

Правителството предостави безвъзмездно на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ управлението върху част от имот – публична държавна собственост, в района източно от Терминал 2 на Летище София. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

В полза на РВД беше учредено право на строеж върху терена за изграждане на нов летищен радиолокационен комплекс и пътна връзка.

Направен анализ на състоянието на настоящите радиолокационни комплекси констатира необходимост от цялостната им модернизация и изграждането на нов на друга площадка на територията на летището.

Правителството прие и решение за едновременно намаляване и увеличаване капитала на „Агенция дипломатически имоти в страната“ ЕООД. В капитала на дружеството ще бъде апортиран имот от ведомствения фонд на МВнР, който не е подходящ за задоволяване на жилищни нужди, но може да бъде използван като офис. В същото време капиталът на „АДИС“ ще бъде намален със стойността на правото на собственост върху друг апартамент, подходящ за живеене.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: