pixel

Между 70 и 100 млн. годишно трябва да се инвестират в регионални пътища

put

Между 70 и 100 милиона лева годишно трябва да бъдат инвестирани в рехабилитацията на малките и междуселищните пътища. Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. През последните 20-30 години са забравени малките и междуселищните пътища, заяви министър Десислава Терзиева.

Това е необходимо както за училищата, децата да могат да ходят безпрепятствено на училище, линейките да стигат безпрепятствено до къщите на хората, всички го виждаме това. Същевременно продължава и строителството на големите пътни обекти.

По Оперативна програма „Транспорт“ имаме заделени около 490 млн. евро за строителството на магистрали. Първият и най-приоритетен обект – това е „Струма 3“. Тази част от магистрала „Струма“ трябва да бъде започната да се строи, трябва да бъде завършена през 2020 година. Това е условие на Европейската комисия, припомни Терзиева.

В Ямбол министър Терзиева откри над 5 километра и половина основно ремонтиран пътен участък в индустриалната зона. Стойността на обекта е близо 5 млн. лева, като средствата са от Оперативна програма „Регионално развитие“, предаде БНР.

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: