pixel

Строят най-високата сграда в Африка

al-noor-tower

Al Noor Tower, която ще се появи в Казаблака, ще е висока 540 метра. В нея ще има 7-звезден хотел, търговски и бизнесцентър. Приблизителната стойност на инвестицията е около 1 млрд. USD, съобщават от дубайската компания Middle East Development, която ще реализира проекта.

Първата копка ще бъде направена през 2015 г., а пускането на обекта в експлоатация е предвидено за 2018 г. Al Noor Tower ще е два пъти по-висока от най-високата сграда в момента на континента – Carlton Centre в Йоханесбург, ЮАР, съобщават fakti.bg.

„Избрахме именно Мароко, защото страната се явява като предверие от Европа към Африка. Тя е съвременна и политически стабилна”, казва Амедее Сантало, мениджър на проекта.

Не случайно е избрана височината на небостъргача да е 540 метра. Цифрата символизира броя на държавите в Африка. А етажите са точно толкова колкото главите на Корана – 114.

Al Noor Tower е работното заглавие на проекта. След като бъде завършена сградата ще носи името на монарха на Мароко – Мохамед VI.

al-noor-tower

fdgasdg

al-noor-tower

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: