pixel

Пропадна най-натовареното кръстовище във Варна

krustovishte

Най-натовареното кръстовище във Варна на булевардите „Владислав Варненчик“ и „Република“ пропадна. Огромна яма е образувала своеобразна подземна пещера под асфалта на входно-изходната артерия на града към магистрала „Хемус“.

Дупката е дълбока 2.5 метра и е с диаметър над 7 метра и върху нея има само 60 см. асфалтово покритие. Тя се е образувала вследствие на спукване на тръба от канализацията, която с времето е разширявала ямата, обясниха от ВиК Варна, които спешно укрепват участъка и подменят тръби.

Цяло чудо е, че няма пропаднали автомобили на кръстовището, а дупката е открита от служители на водната компания, които отишли до проверяват за избил на повърхността теч.

Заради ремонтните работи е затворено южното платно на бул. Вл. Варненчик“, което предизвиква огромни задръствания на натовареното кръстовище, съобщава dir.bg.

Само преди година и половина правителството отпусна 5 млн. лв. на общината за реконструкция на „Вл. Варненчик“, но те стигнаха само за преасфалтиране, при което подземната инфраструктура не бе подменена.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: