Строят луксозен квартал в Хасково

haskovo

Комплекс от затворен тип за богати ще бъде построен в Хасково. Той ще се състои от няколко нискоетажни (между 3 и 4 етажа) жилищни сгради. Собствениците на апартаменти там ще имат на разположение освен зелени площи за ползотворен отдих, също така тенис кортове, басейни и други удобства.

Цените на имотите ще са доста високи в сравнение с това, което се предлага на пазара. Едни от най-евтините апартаменти ще се предлагат на цена от 80 000 EUR. Към момента най-скъпите имоти, които се оферират на пазара в Хасково са тристайните жилища в района на Младежкия хълм. Справка в специализирания сайт imot.bg показва, че средната цена там е около 50 000 EUR. В центъра на града подобен имот може да се купи средно за 38 000 EUR. Купувачите на жилища в затворения комплекс ще получат имотите си до ключ, т.е. готова кухня, баня, ламинаран паркет, ВиК- и елинсталации и интернет комуникации, съобщава fakti.bg.

Инвеститор е консорциум от фирми, като една от тях е хасковска, уточнява вестник „Монитор”. Вложението е на стойност 3 млн. EUR като комплексът ще бъде разположен на терен от 5 декара земя. Практиката обаче показва, че подобни обекти се строят върху 10-15 декара. В тайна остава местоположението на новия комплекс, но според запознати в презастроено Хасково подобни парцели има единствено на територията на бившите казарми. Там са обособени три терена, съответно с големина 10, 12 и 20 декара. В момента те са все още към военно министерство, но е внесено искане в Министерски съвет  да се прехвърлят безвъзмездно на община Хасково.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: