pixel

Строят 17 детски градини в столицата през 2013 г.

детска градина

Източник: 24chasa.bg

17 нови детски градини ще се построят в столицата тази година, съобщи зам.-кметът на Столична община Ирина Савина. От бюджета на Столична община ще бъдат изградени нови сгради на детски градини и разширения на вече съществуващите в районите Лозенец, Витоша, Надежда, Оборище, Средец, Красно село и Слатина. Държавата пък ще отпусне пари за 8 нови детски градини в Нови Искър, Панчарево, Красно село, Оборище, Изгрев, Младост и Искър, уточни Савина.

От бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще бъде изградена нова сграда на ОДЗ №13 в район Искър. „Планираме да обновим енергийно общо 30 училища и детски градини. Внесен е и проект по ОП „Регионално развитие“ за осигуряване на паспортизация и проекти за обновяване на сградите и двора на 25 столични училища и детски градини“, добави Ирина Савина.

Основни приоритети през 2013 г. за Столична община са строителството на нови детски градини, разширяване на вече съществуващи такива, модернизация на образователната инфраструктура и подобряване на мерките за енергийна ефективност.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: