pixel

Строителите призовават президентът и БСП да докажат, че крадат и строят некачествено

В последните месеци бяхме подложени на безпрецедентен натиск и оклеветяване у нас, а и в цяла Европа. Тези хора, със своите приказки стъпиха върху бъдещето на 250 000 работници от строителния бранш.

Това каза на специален брифинг в Министерски съвет инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, след проведена среща с премиера Бойко Борисов. „Днес е един от трудните дни за българските строители. Вместо да сме на обектите, ние излязохме на улицата с машините, за да кажем, че така повече не може. Тук изказахме днес нашата благодарност към Министерски съвет за полаганите усилия за стабилност в сектора и редовните плащания. От другата страна чуваме само, че асфалтът не се яде, че санирането не струва. Това са думи, които уронват престижа на всички строители. Асфалтът храни страшно много. Санираните сгради дават топлина и уют на хиляди хора“, заяви още инж. Мазнев.

„Тези безпочвени говорения, че с отпуснатите европейски пари се строи некачствено, съсипват не само сектора, но и държавността. Днес казахме на премиера да не се поддава на политически натиск. В България трябва да останат специалисти, но с тези приказки и това неконтролируемо нападане на сектора, нищо чудно да не останат строители в България. Ясно е, че понякога допускаме грешки, но ги отчитаме и се учим от тях. Ццелта ни е да работим максимално качествено, да има ред и закони в бранша. Елате при нас, поговорете, ще се разберем. Ние търсим подкрепата на цялото общество. Ние сме хора, които градим, а не рушим“, категоричен бе той.

„Нека всички, които изричат тези безпочвени приказки, да имат първо доказателства и тогава да ни обвиняват, че крадем, а не сега лицемерно да обясняват, че ни защитават. Президентът каза, че работим скъпо и некачествено. Ако има доказателства, да ги извади. По-евтино от българското строителство няма в цяла Европа. И тук не говоря само за магистралите. Трябва да се спре с това политическо говорене“, завърши инж. Мазнев.

„Трябва да подкрепим стоителите и ние го правим. винаги сме били коректни в отношенията си с тях“, заяви от своя страна регионалният министър Петя Аврамова. „Добрите строители трябва да останат в България. Ние от министерството не политизираме и никога няма да политизираме този процес. Деклрарираме пълната си подкрепа за родните строители“, категорична бе тя.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: