Строители скъсали за месец 42 кабела в София

electrichestvo

В резултат на несъобразени строителни дейности през периода 13 юли – 13 август, 82 хиляди столичани са били без ток за над 109 часа, съобщиха от ЧЕЗ. В рамките на месеца изкопни работи са били причина за скъсване на 42 броя кабела средно напрежение и настъпването на 62 аварии в София и околностите.

Има дни, в които се повреждат по няколко кабела едновременно.

„Нашите 68 аварийни екипа в София се стремят да реагират колкото може по-бързо, но понякога минава време, докато локализираме мястото на аварията“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в дружеството, цитиран в съобщението.

От дружеството призовават фирмите да спазват нормативно определените процедури за съгласуване на изкопно-ремонти работи, с което ще се предотвратят аварии, нарушаване на уличния трафик и нормалното функциониране на столицата.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: