Строители протестират заради неизплатени пари

строител

Собственици на фирми, които претендират за неизплатени суми за строителството на американския военен полигон Ново село, изпратиха писмо до премиера Пламен Орешарски с искане за съдействие. От 4 години 24 компании се опитват да получат 6 млн. лв. за работата си по изграждането на базата.

Седем от фирмите са фалирали. “Останалите са на ръба на фалита, не могат да си плащат задълженията, а работниците им – над 1500 души, не са получили заработените си възнаграждения и мизерстват”, каза Каньо Канев, собственик на една от фирмите.

Компаниите са били наети като подизпълнители на бургаската фирма “Доломит М”, която пък е била в консорциум с основния строител на полигона – германската “Билфингер бергер”. Партньорството между двете компании е прекратено, а подизпълнителите на българското дружество не получават парите си.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: