pixel

Отчуждават имоти за АМ „Струма

струма

Източник: dariknews.bg

Правителството отчужди имоти и части от селскостопански земи – частна собственост, за изграждането на ЛОТ 2 от автомагистрала „Струма“.

Терените, които ще бъдат отчуждени, се намират на територията на общините Благоевград, Дупница, Бобов дол, Бобошево и Кочериново.

Финансирането на процедурата на обща стойност 2 027 544 лв. се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Автомагистрала „Струма” е едно от основните трасета на републиканската пътна мрежа и е част от общоевропейски транспортен коридор №4. Изграждането й ще подобри стандарта на транспортно обслужване на международния и вътрешен трафик и безопасността и сигурността на движението.

Решението на Министерския съвет за отчуждаване на имотите може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: