Нейков инспектира строежа на спортна зала в Пловдив

спортна зала

Източник: vestnikstroitel.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков инспектира строежа на „Спортен комплекс – покрит Колодрум „Цар Симеон“ в град Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Министърът остана доволен от свършената до момента работа на спортното съоръжение. На инспекцията присъстваха също инж. Димитър Кацарски, заместник-кмет „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“ и Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

„Доволен съм. Виждам напредък от последния път, когато бях тук с премиера“, коментира при вчерашния оглед на Колодрума Свилен Нейков.

Нейков сподели също така, че се надява до май месец да бъде завършен грубият строеж на залата, а до края на 2013 годината тя да отвори врати.

Министърът се увери, че работниците на фирма „Металстрой“ – София работят усърдно и вече 40% от покрива на залата е покрит, като се надява до края на годината той изцяло да бъде завършен, за да може да се започне да се работи и вътре спокойно през зимата.

Припомняме, че на заседанието си на 14 декември м. г. в Пловдив правителството взе решение да осигури до 15 млн. лв. допълнителни средства на община Пловдив в периода 2012-2013 г. за придобиването на правото на собственост, доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: