pixel

Откриват Дунав мост 2

дунав

Източник: actualno.com

Подвижни кабинети ще бъдат монтирани днес на „Дунав мост 2“. Минути след откриването в тях разговори на четири очи ще проведат премиерите на България и Румъния Пламен Орешарски и Виктор Понта, както и президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан.

Специалните шатри са оборудвани с климатици и удобни кресла. Пламен Орешарски ще пристигне на Дунав мост със служебния си автомобил, а президентът Росен Плевнелиев ще долети с хеликоптер. С вертолет на румънска територия до моста ще кацнат премиерът Виктор Понта и еврокомисарят Хаан.

Церемонията започва в 16,30 часа и ще продължи 40 минути. Две деца – българче и румънче, ще държат лентата точно по средата на моста. Ще я прережат двама работници, участвали активно в строителството. Патриарх Неофит ще освети огромното съоръжение.

Очаква се на церемонията да има над 100 гости. В това число влизат всички премиери от Иван Костов насам, по чието време се е градил мостът.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: