pixel

Строежът на завода за боклук започва напролет

завод за отпадъци

Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква напролет да започне реалното строителство на завода за боклук. В четвъртък Върховният административен съд потвърди заповедта за избор на изпълнител на втория етап на инсталацията за преработка на отпадъци.

Това е последният етап, което ни позволява да сключим договора и да започнем реалното строителство, заяви пред журналисти Фандъкова, която провери строителството на площадката на „Хан Богров“.

„Най-късно до края на ноември договорът ще е сключен и от декември ще може да започне проектирането на инсталацията“, информира кметът.

По думите й проектирането и изграждането трябва да се извършат в срок от 19 месеца от датата на подписване на договора.

На площадката на „Хан Богров“ Фандъкова провери финала от първия етап на инсталацията за отпадъците. Строителството тук вече е приключило, оборудването е доставено и монтирано, съобщи тя. В началото на новата година ще започне преработката на биологичните отпадъци на столицата.

Вторият етап на инсталацията включва същинското строителство на завода за отпадъци. Изпълнител на проекта е гръцкото обединение „Актор АД – Хелектор АД“.  Чрез завода ще се осигури рециклиране на метал, пластмаса, хартия, а преработените отпадъци ще се използват за производство на енергия.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: