pixel

Строежът на офиси се срина

офиси

Източник: trud.bg

Едва 10 000 кв. метра офис площи са въведени в експлоатация през второто тримесечие на 2013 г. в България, като нивото е най-ниското от 2007 г. до сега. Това показва проучване на консултантската компания Forton, огласено вчера.

„Намалението на строителството на офис площи е резултат от голямото предлагане в последните няколко години, както и от бавното възстановяване на икономиката, което отказа мнозина от инвестиции в този сектор“, коментира Михаела Лашова, изп. директор на Forton.

С 47% по-малко офис площи са завършени в София през второто тримесечие на 2013 г. в сравнение с предходното. Те са били с 58% по-малък обем в сравнение със същия период на 2012 г., показва пазарното проучване на Forton.

За първите шест месеца на годината в страната са въведени в експлоатация 29 400 кв. м, което е намаление с 63% в сравнение с първата половина на 2012 г., показват данните на консултантската компания.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: