Стартира втория етап от търга за изграждането на 60 км отсечка от магистрала „Хемус”

АМ Хемус

Общо 14 обединения и фирми са одобрени да продължат във втория етап от търга за изграждането на 60 км отсечка от магистрала „Хемус”. Информацията за развитието на търга за строителството стана ясна от сайта на Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти”, съобщи „Стандарт”.

По информация от 24chasa.bg стойност за участъка ще бъде около 434 млн. лв. Процедурата за първата позиция – проектиране и строителство на отсечката от Ябланица до района на Угърчин в процедурата продължават 8 кандидати. Това са обединенията ДЗЗД „Хемус БГ“, „АМ Хемус Лот 1“, „Хемус Ябланица“, „Гюлермак – ЙСЕ ЖВ“, ДЗЗД „Хемус МППА 2015“, ДЗЗД Консорциум „КОРСАН-СК 13“ и фирмите „Серениссима Конструциони“ СПА, и „Щтрабаг“ АД.

За участъка от района на Угърчин до разклона за Плевен и Ловеч продължават 6 кандидати,  обединение „ПСТ Хемус 2“, компаниите „Асталди Ес Пи Ей“ АД, „Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи Ве Диджарет“ АД, консорциум „Хемус 1 – 2015“, „Джойнт венчър Кондоте – Монолит“ ДЗЗД и Кооператива Муратори § Чеменисти – Чи Ем Чи ди Равенна Сочиета Кооператива. Финансирането на двете отсечки все още не е ясно, като се обсъждат варианти за евросредства, пари от бюджета и заем.
www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: