pixel

С 23 процента са намалели фалитите при фирми

firmi falit

Фирмените фалити в България са намалели с  близо 23% през изминалата година 2014 г. спрямо предходната година, сопред данните обявени от международна компания за кредитно застраховане. Компанията отчита за първи път такава тенденция за изминалите три години според източници на www.trud.bg

644 фирми са обявили несъстоятелност през 2014 г., а през 2013 г. броят им е бил 834. Работещите компании в страната, са около 400 000.

Според „Кофас“ намаляването на фирмените фалити се дължи на раздвижването на вътрешното търсене. Потреблението се е увеличило с близо 2% през 2014 г., докато предходната година този показател отчиташе спад. Брутните инвестиции също са се увеличили с 2,8% през м.г. Фалитите намаляват и по чисто технически причини, коментира Милена Виденова, управител на „Кофас“ за България. Според нея поетапно приключват производствата по несъстоятелност, стартирали в годините преди кризата.

www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: