pixel

Станции за мониторинг на качеството на питейни и отпадни води

станции

Източник: IEC

Нови и ефективни станции за анализ и пречистване на питейни и отпадни води,  добив и транспортиране, напояване и отводняване, защита от  наводняване, съвременна техника и съоръжения за водния бранш ще представи 7-ата международна специализирана изложба Вода София (29 – 31 май).

Фирма ScientAct ще представи на форума хидроложка станция за телеметрично наблюдение на заустване, скорост, дълбочина и качество на водата.  Микростанцията е проектирана за онлайн мониторинг на параметрите на водата в мрежите за питейна вода. Тя се състои от Доплер сензор за непрекъснат контрол на скоростта на потока и нивото на водата в реки и канали, както и сонда, специално проектирана за измерване на качеството на водите като: разтворен кислород, рН, проводимост, соленост, температура, мътност и т.н. в повърхностните води, подземните води и пречиствателни райони. Към станцията се включва и GPRS телеметричен логер с висока резолюция, памет, портове, както и аналитичен софтуер с много данни, таблици, графики и настройки.

качество на водата

Посетителите ще имат възможността да видят ново поколение ултразвукови разходомери за големи и малки тръби с диаметър (от 50“ до 120“ ). Интересен ще е високотехнологичният логер, който измерва и предава данни за температура и ниво на водата на повърхностните и подземните води. Тази година ще се предлага в две разновидности, титаниев (за солена вода) и от неръждаема стомана (за прясна вода).

Един от традиционните изложители – Вило България, ще представи  вертикални едностепенни и  многостепенни вертикални турбинни помпи за добив и транспортиране на вода за процеси в индустрията, водно охлаждане, напояване и отводняване и защита от  наводняване.

Сред експонатите на Вода София ще бъдат самозасмукващи центробежни помпи за напълно автоматизирано водоснабдяване и повишаване на налягането в обществени сгради, изпомпване на вода за питейни нужди, за процеси в производството, за охлаждане и противопожарна защита.

Предлаганите помпи са с висока ефективност благодарение на специалната конструкция на хидравликата и енергоспестяващ мотор, отговарящ на стандарт IE4. От Вило гарантират и оптимизиране разхода на вода, както и по-ниски разходи за поддръжка, заради лесно достъпната касета с уплътнение X-Seal. И не на последно място помпите са абсолютно съвместими при свързване с автоматизирана сградна система.

помпи

Паралелно с Вода София ще се проведат и 5-ата международна конференция БУЛАКВА (29 и 30 май), организирана от Българската асоциация по водите (БАВ), както и 42-ата международна специализирана изложба БУЛКОНТРОЛА (29 – 31 май).  Форумът традиционно показва най-новите продукти и системи за управление, мониторинг и превенция на замърсяването на околната среда, лабораторно и аналитично оборудване, приложен софтуер, както и технологии за промишлена автоматизация.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: