pixel

През май започват проби на метрото до ”Хладилника”

metroto

Разширението на втория лъч на метрото на бул. „Черни връх“ и ул. „Сръбърна“ ще бъде пуснато на 31 юли, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя и президентът на Комитета на регионите Марку Маркула посетиха станцията.

Разширението на втория лъч на метрото е вече почти готово. Извършват се довършителни работи. По-голямата част от оборудването е доставено и монтирано, предаде БГНЕС.

През май започват проби по трасето, а от 31 юли метростанция „Витоша“ на бул.“Черни връх“ и ул.“Сребърна“ трябва да работи.

Очаква се новата станция да обслужва по 20 хил. души дневно.

„Около 350 хил. души ползват дневно метрото в момента, очакваме от август месец вече да са около 370 хил. дневно“, каза кметът на София.

„С изграждането на третата, ще имаме три линии на метрото, но плановете са за непрекъснато разширение. Имаме и вече одобрени планове за това”, посочи още Фандъкова.

Тя съобщи, че стойността разширението на метрото до „Хладилника“ е около 40 млн.лв. и включва както на отсечката, така и на метростанцията.

„За третата линия на метрото вече сме поръчани нови мотриси, които трябва да се изработят и до 2019 година, да бъдат изцяло нови“, съобщи още кметът.

През февруари започна строителството на третия лъч на метрото.

В отговор на въпрос кметът заяви, че няма да се повишава цената на картите за градски транспорт, както и че няма да има увеличение на цената на маршрутните таксита.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: