Шест нови небостъргача в Мадрид

nebosturgach

Сред шестте нови небостъргача, които се предвижда да бъдат построени в Мадрид, ще се намира и най-високата града в страните от Европейския Съюз. Тя ще е с височина 70 етажа. Всички нови проекти имат за цел да променят облика на испанската столица като го направят по-балансиран, споделят предприемачи.

Към момента най-високата сграда в Мадрид е Torre de Cristal – една от четирите високи постройки на деловия център на града, чиято височина е 250 метра. Новият проект за небостъргачите се очаква да поличи одобрение от властите до края на тази година.

Планира се 75% от строителството на новите сгради да бъде финансирано от испанската банка BBVA, а останалата част от компанията San Jose. Общата стойност на инвестицията е 6 млрд. EUR. Проектът ще спомогне за разкриването на 120 000 работни места, съобщават fakti.bg.

Близо 80% от парцела, върху който ще бъдат построени небостъргачите, ще е озеленен. Освен офиси във високите сгради ще има също така жилища и търговски обекти. В близост о тях се предвижда изграждането на нова метростанция и на 13 километра велоалеи.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: