pixel

Овална детска градина в Пловдив

детска градина

Източник: plovdiv24.bg

Детска градина с овална форма в район „Източен“ без аналог в страната ще строи Община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя ще бъде изградена на мястото на старата ЦДГ „Чайка“ и е предвидена да събира вече не шест, а осем групи деца. Всяка от тях ще е разположена в самостоятелни помещения. Детската градина ще е на два етажа с площ от 2700 кв.м.

Детското заведение ще има огромен двор и басейн със соларно затопляне. То ще разполага и с млечна кухня за най-малките от района. Уникалната детска градина ще има също спортна зала и паркинг за 25 автомобила.

Проектът на ЦДГ „Чайка“ струва на общината 65 000 лв. и е изготвен от арх. Константин Божков. От общината очакват строежът да струва около 2.5 млн. лв. На някоя от престоящите сесии на Общинския съвет ще бъде внесено предложение сумата да бъде предвидена в бюджета за следващата година. Очаква се през 2014-а да започне и същинският строеж, който ще продължи година.

Иван Тотев разказа, че от 1997 г. насам децата постепенно били изваждани от рушащата се детска градина „Чайка“ и ситуирани в апартаменти на ул. „Богомил“ и ул. „Гълъбец“.

Още от 2007-а година тя била със забрана за ползване на втория етаж. Причината била, че сграда е строена през 40-те години на 20 век и в последното десетилетие е с поредица от становища на различни комисии, които са констатирали, че тя е опасна, обясни Тотев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: