Бургас строи експо център в Морската градина

експоцентър

В морската градина на Бургас да бъде изграден атрактивен експо център, в който да се провеждат изложби, конференции и сватбени тържества. Това предложение бе подложено на обсъждане в петък в морския град.

Параметрите на проекта бяха представени от заместник-кметовете на общината Атанаска Николова и Красимир Стойчев.

Инвестицията ще е за 3 500 000 лева, а финансирането ще бъде осигурено с кредитна линия по финансовия инструмент „Джесика“.

Николова съобщи, че сградата ще предоставя условия за провеждане на бизнес конференции, изложения, партита, сватби, балове, културни прояви, концерти.

По думите й от сега интерес към бъдещия експо център има от водещи музейни експозиции в цяла Европа. От Природо-научния музей в Лондон и британския музей вече искали да представят експонатите си тук.

Кредитът по проекта ще се връща в следващите 12 години, като изчисленията показвали, че на 11-та година той ще се самоизплати.

Плановете са експо центърът да бъде изграден до края на 2014 година.

На следващата сесия на общинския съвет предстои да се внесе докладна, с която да се иска разрешение за теглене на кредит по инициативата „Джесика“, веднага след което ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: