pixel

Трейс Груп“ регистрира компания в Катар

катар

Източник: economic.bg

В периода 22-25 април делегация на „Трейс Груп Холд“ АД и „Трейс Интернешънъл“ ЕООД участва в световното изложение на камарите – „8-th World  Chambers Congress“, в столицата на Катар – Доха.  На изложението в рамките на българския павилион са представени със свои щандове и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Камарата на строителите в България, както и други големи български строителни компании.

В навечерието на Изложението в Доха – на 22.04.2013 г., „Трейс Интернешънъл“ ЕООД регистрира компания в Катар в партньорство с местния лидер на строителния пазар „Редко Интернешънъл Трейдинг & Контрактинг“ /Redco International Trading and Contracting W.L.L./, собственост на шейх Джасим Бин Хамад бин Джасим бин Джабер Ал-Тани. Новоучреденото дружество носи името „Редко Трейс Интернешънъл“ ООД /Redco Trace International W.L.L./.

Съгласно законодателството на Държавата Катар местната компания е с капиталов дял от 51%, делът на „Трейс Интернешънъл“ ЕООД е 49%. Капиталът на новото дружество е в размер на 200 000 катарски риала. Предметът на дейност на „Редко Трейс Интернешънъл“ ООД покрива всички сфери на публичното строителство: пътища и магистрали (в това число и съоръжения – мостове и тунели),  железопътна инфраструктура и метро, водни обекти и пречиствателни станции, високо строителство.

По време на изложението работно посещение в Катар направи министърът на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер на Р България г-жа Екатерина Захариева. Министър Захариева откри българския павилион пред бизнесмени и официални представители на Катар и съседните страни. ТРЕЙС участва в срещите на българския бизнес с катарската държавна компания за железопътно и метро строителство „Катар Рейл“ /Qatar Rail/ и с представители на Камарата на търговията на Катар.

Изложението „8-th World  Chambers  Congress“  преминава при голям интерес и е съпътствано от конференция,  посветена на бизнеса в Катар и региона. В последния ден от конференцията ще се проведе презентация за възможностите за инвестиране в България. По време на посещението си министър Захариева дискутира с катарските институции възможностите за инвестиции в България,  сред които мащабния проект за скоростния път Русе – Свиленград.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: