pixel

Sony продава основните си сгради в Токио

SONY

Източник: dariknews.bg

Японският електронен гигант SONY планира да продаде една от основните си сгради в Токио, за да финансира преструктурирането на бизнеса си, съобщават местните медии, цитирани от АФП.

SONY преструктурира дейността си в опит да обърне страницата на трудните последни години. Компанията планира да продаде отдела си за химикали, тъй като инвестира 50 милиарда йени (572 милиона долара) в производителя на камери и медицинска техника „Олимпус“, информира БГНЕС.

Продажбата на сградата, която беше завършена през март 2011 г., е част от усилията за набиране на средства за преструктурирането, съобщи бизнес изданието „Никей“, без да разкрива конкретни цифри. Но, имайки предвид цените на недвижимите имоти в Токио, се очаква сумата да е повече от достатъчна за покриването на разходите по инвестициите в „Олимпус“.

25-етажната сграда с подземие на две нива се намира в токийския квартал Осаки, където се помещава телевизионният отдел на SONY. В сградата работят около 5000 души, съобщава „Никей“. SONY планира да продаде и сградата си в нюйоркския квартал Манхатън, допълва изданието.

Цената на акциите на компанията се покачи с 3,73% при търговията в късния следобед до 970 йени.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: