pixel

Соларният сектор ще достигне 135 гигавата през 2020 г.

fotovoltaitzi

До 2020 година соларните фотоволтаични инсталации по света ще достигнат 135 гигавата, прогнозира GTM Research.

Европа, където фотоволтаичният пазар се развива най-слабо, ще бъде дом на 44 гигавата соларни фотоволтаични мощности през 2020 година. Това ще стане, след като през 2016 Европа изостане в темпа на развитие на фотолтаиката. Набирайки скорост отново, старият континент ще държи 31% от световния пазар през 2020 г., съобщава greentech.bg.

„Нашето виждане е, че слънчевата енергетика е готова за експоненциален растеж, който ще помогне този сектор да съставлява приблизително половината от новите мощности през 2020 г.,“ казва анализаторът от GTM Research Solar Адам Джеймс. „Докато търсенето на слънчеви системи расте почти навсякъде, все пак има няколко основни движещи сили, които ще бъдат от особено значение, сред които безпрецедентното търсене на соларни системи из развиващите се пазари, развитието на паритет в Европа, както огромния потенциал в развиващите се пазари като Китай и Индия“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: