Санираните панелки в Пловдив поскъпнаха

sanirane

Цените на санираните панелни жилища в Пловдив са скочили с близо 30% за последните няколко месеца, твърдят от агенциите за недвижими имоти в града. Най-търсени са малките апартаменти. Между 40 000 и 45 000 евро върви основно ремонтиран едностаен панелен дом. Най-евтините боксониери от този тип строителство се търгуват от 21 000 до 25 000 евро. Предпочитаните квартали от клиентите са „Южен“, „Тракия“ и „Смирненски“.

„Въпреки че блоковете са от 70-80-те години на миналия век, интересът към тях продължава да е висок, тъй като си остават по-евтини от новото строителство“, обясняват брокери. По думите им другото предимство на панелките е, че районът около тях е благоустроен с паркинги, детски площадки, зеленина и магазини. При модерните кооперации в повечето случаи „липсвал въздух“, а инвеститорите им трудно смъквали от офертата. Отбивка от цената се правела само при апартаменти на последен етаж, които са просторни тераси, но с малка реална площ. В такива случаи намалението е с около 50 евро/кв. м, съобщава 24chasa.bg.

От пловдивските агенции за имоти отчитат, че на пазара има дисбаланс между цените на продавач и купувач.

Болшинството от клиентите искали да вземат ново строителство с две спални в широк център за 30 000 – 35 000 евро. Според брокерите такъв апартамент може да се намери на двойно по-висока стойност.

В момента под тепетата има глад за луксозни жилища в центъра. Богаташи били готови да броят над 300 000 евро за дом с големи стаи, балкони и гаражи, но такива предложения са кът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: