pixel

Санират две училища в Бургас

sanirane

Търговската гимназия и ОУ „П.Р Славейков“ в Бургас ще посрещнат учениците през новата учебна година с изцяло обновена визия, съобщиха от общината. Санирането на фасадите и изолацията на покривите на двете учебни заведения започва този месец.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов ги посети, за да провери дали строителните дейности вървят в срок.

Финансирането е осигурено от Националния Доверителен Екофонд и Община Бургас.

„След санирането двете сгради ще изглеждат по-добре, ще се отопляват по-ефективно и ще се оптимизират разходите“, коментира Николов.

Фасадите се уплътняват с изолационен термопакет, включващ топлоизолационна плоча XPS с дебелина 10 см и EPS с дебелина 8 см. Освен външните стени, ще бъде подменена и хидроизолацията на покривите на училищата, съобщава dir.bg.

Предвиден е ремонт на отоплителната инсталация в двете учебни заведения. В Търговската гимназия ще бъдат подменени и 93 чугунени радиатори с алуминиеви, като ремонтът предвижда включването на сградата към централния градски газопровод.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: