pixel

SolarCity строят втора соларна фабрика в САЩ

solar

Бъдещата фабрика за соларни панели на SolarCity ще се намира в Бъфало в щата Ню Йорк. Проектът може да претърпи известни промени в дизайна, но решението за мястото е категорично. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо официално оповести решението и приветства инвеститора на територията на щата.

Гигафабриката ще се намира в Бъфало в индустриалната зона за високотехнологично производство „Ривърбенд“.Мястото принадлежи на Колежа по нано-науки и инженеринг при държания университет в щата, съобщават от greentech.bg.

Гигафабриката на SolarCity ще създаде над 1450 преки работни места в производството на новото съоръжение. След това ще генерира 2000 допълнителни работни места, за да може да осигури необходимите соларни услуги през следващите пет години. Съоръжението ще създаде повече от 1400 работни места, свързани с подъжката на производството и доставянето на услуги.

SolarCity ще вложи 5 милиарда долара през следващото десетилетие за изграждането и експлоатацията на съоръжението. Площта му е 112 хиляди квадратни метра, а Ню Йорк ще инвестира още 750 милиона долара. Заводът ще бъде готов да започне производство в големи обеми още през първата четвърт на 2016 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: