pixel

Без победител в конкурса за нов облик на паметника пред НДК

ndk

Конкурса за реконструирането на паметника пред НДК не успя да излъчи победител, съобщиха от Столична община. Съгласно т.14. 6 от конкурсната програма няма  участник, който е събрал като комплексна оценка необходимия минимум от 50 точки.

Тъй като вече е опасен за пешеходци,  в момента паметникът „Тринадесет века България“ се разрушава и е ограден. Междувременно още не е намерено консунсусно решение дали монументът да бъде разрушен или запазен.

Журито е взело решение да бъдат дадени три поощрителни награди на Проекта А- Никонсулт“ ЕООД, Проект Б „681-2014“ и Проект В Марина Александрова Василева.

След като победител в конкурса за нова визия на паметника не беше обявен, проектът за възстановяване на Войнишки паметник пред НДК става все по-актуален.  Той е подарен на Столична община от 14 патриотични организаци. Идеята е мемориалът да замени рушащия се паметник пред НДК.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: