pixel

От юли до септември без строителство в Бургас

stroitelstvo

От юли до септември ще бъде забранено строителството в Бургас по предложениe на кмета Димитър Николов, входирано в Общински съвет. С разпоредба от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие се забранява извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15-ти май до 1-ви октомври.

Като изключение в закона е предвидена възможност Черноморските Общини самостоятелно да определят периода и териториите, в които ще важи забраната в курортния сезон. Общинските съвети не по-късно от 1-ви март трябва да определят времето и районите, в които строителството ще е забранено, съобщи burgasnews.com.

Кметът предлага строителството да бъде спряно от 1 юли 2016 г. до 1 септември 2016 г. на територията на:

Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“; ж.к. „Възраждане“ – територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“; ж.к. “Братя Миладинови“; ж.к. „Лазур“; Приморски парк; Парк „Езеро“; Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро).

До 14 септември пък е забраната за територията на кв. „Сарафово“, включително частите от землището в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК и Курортна зона местност „Ъгъла“, и кв. „Крайморие“, включително неговото землище в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК.

Уточнява се, че забраната не се отнася за строителството на линейни обекти на техническата инфраструктура, обекти с национално значение, обекти с регионално значение и обекти, финансирани по оперативни програми със средства па Европейския съюз и с бюджетни средства от Община Бургас и държавата.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: