pixel

Строят нов град в Сърбия

miloshgrad

Милошград е името на новото населено място, което ще построи известният режисьор Емир Костурица. То ще бъде разположено в близост до столицата Белград. Концепцията е градът да бъде културно-исторически и туристически комплекс, в който ще има много търговски обекти. Ще бъде изграден по модела на Дървенград и Андричград в Босна Херцеговина.

Милошград ще е непосредствено до село Забрежие. По думите на неговия кмет, до края на 2016 г. ще бъде разработен идеен и урбанистичен план на комплекса. Очаква се да бъде пуснат в експлоатация до няколко години, съобщават fakti.bg.

Властите ще подкрепят финансово проекта, но се очакват и инвестиции и от страна на чуждестранни предприемачи. Близостта на комплекса до Белград и редица исторически забележителности, ще спомогнат за успешното реализиране на проекта.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: