Siemens обяви, че се изтегля от руския пазар

Siemens

Концернът започна процедура по прекратяване на индустриалните си операции и всички бизнес дейности в Русия. Изтеглянето ще бъде осъществено в съответствие с регулаторните изисквания и международните санкции.Това не беше лесно решение предвид задължението ни да се грижим за нашите служители и дългогодишните взаимоотношения с клиентите”, заяви президентът на компанията Роланд Буш.

Siemens ще се изтегли от руския пазар в резултат на войната в Украйна. Компанията започна процедура по прекратяване на индустриалните си операции и всички бизнес дейности в страната. Новината бе обявена по време на оповестяването на финансовите резултати за второто тримесечие на настоящата финансова година.

След началото на войната Siemens спря всички нови бизнес операции и международни доставки за Русия и Беларус.

Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, заяви: „Ние осъждаме войната в Украйна и решихме да прекратим нашите индустриални бизнес дейности в Русия. Това не беше лесно решение, като се има предвид задължението ни да се грижим за нашите служители и дългогодишните взаимоотношения с клиенти на пазар, на който сме активни от почти 170 години. Оценяваме въздействието върху нашите служители и ще продължим да ги подкрепяме по най-добрия начин. В същото време предоставяме хуманитарна помощ на нашите колеги и народа на Украйна и заставаме редом до международната общност в призивите за мир.“

Концернът ще ръководи процеса за прекратяване на дейността си в съответствие с регулаторните изисквания и международните санкции.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: