Ще има допълнителни средства за АМ Тракия и Хемус

liliana dimitrova

Ще бъдат осигурени допълнителни средства на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поетапното възстановяване на най-критичните участъци от АМ „Тракия“ и „Хемус“. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова във връзка с временното ограничение на скоростта в общо три участъка от АМ „Тракия“ и „Хемус“, предаде „Фокус“.

„Още веднъж да разясним ситуацията с въведеното от днес ограничение на три от участъците по АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“. В три от участъците, които са в най-лошо експлоатационно състояние, които застрашават преминаването по тях, скоростта е ограничена до 90 км/ч. Понеже се чуха много интерпретации по темата, искам още веднъж да подчертая, че това ограничение е временно.

То се прави за определен период от време, в който ще предприемем необходимите действия за поетапното ремонтиране на тези участъци и привеждането им в минимала на необходимите качества и параметри, така че те да позволяват отново да възстановим максимално позволената скорост от 140 км/ч“, обясни Павлова.

Тя посочи, че е имало и извънредно заседание с министър-председателя и министъра на финансите, като са решили, че ще бъдат осигурени допълнителни средства на АПИ, за да може поетапно тези най-критични участъци да бъдат възложени и ремонтирани, така че да успеят до август месец една част да бъде ремонтирана и да бъде възстановено нормалното движение в рамките на максималния габарит и скорости. „Общо за трите участъка са необходими 100 милиона лева. Ще направим съвсем конкретен и точен разчет на технологията и средствата, които ще бъдат необходими“, каза още Лиляна Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: