Инвестират 1.2 млрд. USD в Дубайското летище

dubai

Компанията Dubai Airport ще инвестира 1.2 млрд. USD за модернизация и разширяване на 1 и 2 Терминал на Дубайското летище. Плановете са до 2020 г. пътникопотокът, който обслужва аеропортът, да се увеличи от 70 млн. на 126 млн. пътници годишно. През 2014 г. са били обслужени 70.47 млн. пътници, което е със 6.1% повече в сравнение с 2013-а, когато през летището са преминали 66.43 млн. души. Плановете са през 2015 г. техният брой да достигне 79 млн., а през 2020-а – 126.5 млн. пътници.

517 млн. USD са предназначени за нов гейт – D. Пускането му в експлоатация е предвидено за края на тази година. Там ще бъдат обслужвани двата най-големи модела пътнически самолети – Airbus A380 и Boeing 747. Още 45 млн. USD ще бъдат вложени в реновирането на Терминал 1 и моденизирането на прилежащата инфраструктура, като ще се изгради и нова връзка с железопътната мрежа на града, съобщават fakti.bg.

В по-дългосрочен план се предвижда да бъдат построени още пет писти. Това ще превърне Дубайското летище в най-голямото на света с капацитет да обслужва на година 200 млн. пътници. Към момента то е най-голямото в Обединените арабски емирства и едно от най-натоварените в света.

dubai

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: