pixel

Четири фирми се борят за пътя Поморие-Ахелой

put

Четири фирми искат да строят четирилентовия път от Поморие до Ахелой. Това са ДЗЗД „Слънчев бряг”, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „АБ Инвест НН“ ЕООД; „Автомагистрали Черно море” АД; „Щрабаг” ЕАД; „Трейс Груп Холд” АД, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Те са подали оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкцията на пътя с изграждане на второ платно.

Първокласният път 1-9 е от изключително значение за Бургаския регион, като трафикът по него е целогодишно интензивен. С реализацията на проекта ще се повиши безопасността на движението и ще се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси.

Началото на реконструирания участък при км 212 е от проектирания обход на гр. Ахелой, а краят е при проектирания обход на гр. Поморие при км 217. Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: